First Class gerenoveerd monument

Oude glorie, nieuwe glans

Kasteel Ter Beke is al 700 jaar lang een plek waar ‘schoon volk’ komt ontspannen en gasten worden ontvangen. Dertig jaar geleden echter zette het verval in en dat verval stopte niet toen het kasteel nationaal erfgoed werd. Tot in 2016. Toen het werd gerenoveerd in al zijn pracht en praal en een jaar later klaar was voor Salons van Edel.

5

vroeger

5

NU

5

Vroeger

5

NU

Gevelwerken

5

De oude constructie van het Hof Ter Beke werd gestript langs binnen en langs buiten. De oude gevels werden zoveel mogelijk bewaard, net als de omlijstingen in blauwe hardsteen. Waar nodig werden ze verstevigd en vernieuwd.

Kunstwerken

5

De authentieke elementen van kasteel en koetshuizen werden zoveel mogelijk geconserveerd, gerestaureerd of opnieuw gemaakt zoals de moulures en ander pleisterwerk. De friezen op de eerste verdieping van het kasteel zijn de oorspronkelijke, gered van het verval.

Dakwerken

5

De dakgebinten en de oude leien van de koetshuizen en het kasteel hadden de tand des tijds niet doorstaan. Ze zijn op basis van de bestaande constructie opnieuw opgericht en lei per lei weer bedekt.

Raamwerken

5

Alle ramen werden vervangen en met de nodige krullen verfraaid in de stijl van het oude kasteel. Zowel de gevels als de dakkapellen kregen zo weer het uitzicht van voorheen.

Finale werken

5

Een oud kasteel met koetshuizen betekent niet alleen hard labeur, het vraagt ook oog voor detail en afwerking. Zoals bijvoorbeeld de gordijnen beschermen als de eikenhouten vloer nog een extra behandeling vraagt.

Terraswerken

5

Na een jaar lang een grote werf geweest, is het binnenplein van het oude Hof Ter Beke weer in ere hersteld met kasseien en blauwe steen, omgeven door buxus. Centraal ligt nu een groen perk te schitteren.

Stevige werken

5

De renovatiewerken op de site waren stevig, niet alleen alle nutsvoorzieningen en afwatering maar ook het gebouw zelf is op het karkas na helemaal nieuw. Wel allemaal met respect voor het monument dat het oude Hof Ter Beke is en Salons van Edel in ere houdt.

Smeedwerken

5

Het oude smeedwerk met daarop de blazoenen van de voormalige eigenaars van Hof Ter Beke, de families Ullens-Geelhand, werd in ere hersteld en opnieuw op de nok van het kasteel geplaatst.

Pin It on Pinterest